Ср. Окт 16th, 2024
    Як спланувати ремонт квартири з нуля: ключові етапи й поради

    Ремонт квартири під ключ — це задача із зірочкою. Враховувати потрібно особисті побажання, загальну площу квартири, планування, функціональність простору. Щоб зекономити час й залишитися задоволеним готовим ремонтом, краще довірити його професійним дизайнерам. Команда Наталії Гуменюк знає як спланувати ремонт на найвищому рівні. За посиланням https://gumenyuk-design.km.ua/ про неї можна дізнатись більше. 

    Як спланувати ремонт квартири з нуля: ключові етапи й поради

    Етапи підготовки до ремонту

    Ремонт завжди починається з планування. Цей етап умовно розділимо на кілька додаткових. Насамперед продумайте бюджет й до фінального кошторису додайте 20% від прорахованої суми. Бюджет формується на основі Ваших побажань. Для цього враховуйте наступне:

    • площа квартири;
    • планування простору;
    • побажання в оздобленні;
    • обрані меблі, сантехніка та кухонний гарнітур;
    • попередній стан ремонту.

    Останній пункт розглянемо детальніше. Ремонт квартири з нуля вимагає ретельнішого планування. Як тільки його завершено, створюється дизайн-проєкт. В ньому відображаються усі деталі: від загального інтер’єру й кольору стін до обраних меблів та декору. Це дає змогу продумати усі ремонті роботи й дотриматися часових рамок. Цю задачу краще довірити професійним дизайнерам. 

    Після цього можна переходити власне до етапів ремонту:

    • Демонтажні роботи. Видалення старих покриттів, конструкцій, стін, вікон та дверей. Вивезення будівельного сміття й очищення простору від усього зайвого. Підготовка усіх поверхонь до подальших робіт. 
    • Електромонтажні роботи. Прокладаються нові електричні мережі відповідно до створеного плану. Паралельно з цим обладнуються місця, де далі буде розміщена побутова техніка. Встановлюються розетки й вимикачі. 
    • Сантехнічні роботи. Каналізація готується до під’єднання нового обладнання, прокладаються труби. Налаштовується система водо та теплопостачання. 
    • Штукатурні й малярні роботи. Вирівнювання стін та стель, нанесення штукатурки. Поверхні готуються до фарбування або проклеювання шпалер. Проводяться заплановані малярні роботи, виконуються фінальні фарбувальні роботи. 
    • Встановленні вікон та дверей. Монтаж нових вікон для підвищення тепло та звукоізоляції. Встановлення дверей у всіх кімнатах квартири та їх налаштування за потребою. 
    • Фінішні роботи. Встановленні світильників та плінтусів, монтаж меблів, підключення техніки, фінальні оздоблювальні ремонти.

    Як тільки усі ці етапи завершено, можна переходити до декорування. Аксесуари підбираються відповідно до загального інтер’єру та Ваших побажань. Після цього залишається оцінити результат ремонту. 

    Пришвидшити й спростити ремонт квартири можливо, якщо співпрацювати з дизайнерами. Вам не потрібно шукати підрядників або самостійно планувати усі деталі. Усе це виконають професійні дизайнери команди Наталії Гуменюк. Вам знадобиться лише перевірити фінальний результат й насолоджуватися гармонічним інтер’єром. 

    От admin