Сб. Июл 27th, 2024
    Як регулювати жорсткість матраса: корисні поради для вашого комфорту

    Комфортний сон та повноцінний відпочинок — мрія кожного з нас. Щоб створити найкращі умови для цього, варто створити спальне місце, обравши правильний матрас відповідно до ваших потреб та особливостей організму. Втім не виключена ймовірність виникнення ситуації, коли спальна поверхня з будь-яких причин перестала влаштовувати вас своєю жорстокістю або м’якістю. Але не варто засмучуватися: зовсім не обов’язково купувати новий ортопедичний матрас. Скоригувати жорсткість аксесуара для сну можна самостійно.

    Коли необхідна заміна жорсткості?

    Протягом всього життя тіло людини змінюється, в тому числі і її вага. Саме тому звичні умови для сну теж можуть зазнавати змін. Необхідність коригування матраса може виникати при:

    • неправильному виборі спальної поверхні ще на етапі покупки;
    • серйозній зміні ваги (як в більшу, так і меншу сторони) — через це може по-різному відчуватись жорсткість однієї поверхні;
    • деяких проблемах зі здоров’ям, розв’язати які може інша жорсткість спальної поверхні;
    • зношенні старого виробу, через що його наповнювач вже не здатний забезпечувати необхідний ефект підтримки.

    Як змінити жорсткість матраса?

    Щоб відрегулювати жорсткість спальної поверхні, необхідно придбати тонкий матрас — топер товщиною від 4 до 10 см. Його можна покласти поверх існуючої спальної поверхні. Такий матрас має маленьку вагу, чудово вентилюється та зазвичай недорого коштує. Як наповнювач для нього можуть використовувати різноманітні матеріали. Наприклад, тонкий ортопедичний матрас SoNLaB Roll — Up містить натуральний латекс, який забезпечує повноцінну підтримку тіла та сприяє рівномірному розподілу навантаження по всьому виробу. Загалом топери можуть бути різними: від м’яких до жорстких.

    Ортопедичні топери дозволяють не лише скоригувати жорсткість старої поверхні, але й подовжують тривалість служби обраного матрасу. Тонкі моделі за своїми якостями не відрізняються від повноцінних варіантів, втім використовувати їх самостійно на постійній основі небажано.

    Серед переваг топперів можна відзначити:

    • збільшення рівня комфорту;
    • можливість зменшення передачі руху від одного партнера до іншого (якщо мова йде про двоспальний варіант);
    • невелику вагу;
    • мобільність та легкість транспортування;
    • простоту у догляді;
    • доступну ціну.

    Окрім топерів, для регулювання жорсткості спального місця використовують спеціальні наматрацники. Це коригувальні вироби, які, залежно від обраної моделі, можуть забезпечувати як підвищену жорсткість, так і м’якість поверхні для сну. Втім варто розуміти, що такий варіант підійде для розв’язання незначної проблеми (наприклад, якщо ви відчуваєте дискомфорт під час сну на твердій поверхні, і хотіли б зробити її тоншою). Але впоратись із вм’ятинами чи іншими проблемами вони не можуть. Тут оптимальним рішенням буде лише топер. Варто враховувати й той факт, що наматрацник, залежно від наповнювача, розрахований на період експлуатації 1-2 роки: на відміну від топерів, які можна використовувати до 10 років.

    Щоб змінити жорсткість спальної поверхні, необхідно покласти ортопедичний тонкий матрас поверх старої спальної поверхні та застелити білизну. Якщо мова йде про спеціальний наматрацник, його закріплюють поверх старого матрасу за допомогою фіксаторів, після чого теж зверху застеляють білизну.

    Як обрати тонкий ортопедичний матрас та не помилитись у виборі?

    Чимало виробників випускають тонкі моделі ортопедичних матрасів. Вони можуть бути різних розмірів, товщини та жорсткості. Деякі варіанти мають ефект зима-літо. Загалом при виборі нової поверхні важливо звернути увагу на:

    • жорсткість виробу (залежно від задачі, яку він має розв’язати, модель має бути або більш м’якою, або твердішою за основний матрас);
    • розмір (в жодному разі неприпустиме використання топера, більшого або меншого за основну спальну поверхню. Розмір нового топера має бути ідентичним до неї);
    • висоту виробу;
    • тип наповнювача.

    Обрати якісний топер  неважко. Надавайте перевагу виробам лише від перевірених виробників та уважно проаналізуйте необхідні якості. Наприклад, тонкий ортопедичний матрас SoNLaB Latex Т8 має чудові характеристики, тому ідеально підійде для корекції вже існуючої спальної поверхні та забезпечить ідеальну підтримку хребта під час сну.

    От admin