Сб. Июл 27th, 2024
    Volkswagen ID 4: всі деталі та рекомендації

    Перший кросовер відомого німецького бренду в електричній лінійці ID, вперше представлений ринку ще в 2020 році, досі займає лідируючі позиції щодо продажу як у світі, так і в Україні. Про те, як максимально вигідно купити Volkswagen ID 4, чим він привабливий для покупки, а також на які нюанси варто звернути особливу увагу при виборі автомобіля — розглянемо докладніше.

    Чому саме VW ID 4

    У 2023 році Volkswagen ID 4 став в Україні найпопулярнішим новим електрокаром. Пояснюється така популярність наступними причинами:

    • Ідеальне поєднання ціни та якості. В Україні придбати абсолютно новий електромобіль відомого німецького виробника можна від 25100 доларів США у стартовій комплектації.
    • Високий рівень безпеки. Електрокар за замовчуванням укомплектований шістьма аербегами, оснащений найсучаснішими системами безпеки, що спрощують процес водіння і попереджають виникнення різних небезпечних ситуацій у дорозі. Безпека авто офіційно підтверджується успішно пройденими краш-тестами — у 2021 році VW ID 4 отримав від Euro Ncap п’ять зірок із п’яти можливих.
    • Гарна автономність. У Айді 4 досить великий запас ходу (425 км у мінімальній комплектації Pure, 600 км — у вищих версіях) — вистачить з надлишком як для міської експлуатації, так і для поїздок за місто.

    Якщо ви остаточно переконалися у правильності рішення купити VW ID 4, переходьте до вивчення покрокової інструкції де, як і в кого купувати електротранспорт мрії.

    Де шукати та як купувати Volkswagen ID 4

    Volkswagen випускає свої популярні електрифіковані кросовери у США, Німеччині та Китаї. Саме автомобілі, виготовлені на китайських заводах найчастіше можна побачити на українських дорогах. Це, в першу чергу, пояснюється їх привабливою ціною. Адже вони коштують на 20-30% дешевше ніж європейські та американські аналоги та при цьому анітрохи не гірші (іноді навіть більш наворочені в плані інновацій). 

    Наступний крок — визначтеся з модифікацією та комплектацією. В Китаї на двох різних заводах виробляється два різновиди електрокросовера Фольсваген:

    • ID 4 X;
    • ID 4 Crozz.

    Вони практично ідентичні за технічними характеристиками (ікс трохи довший по кузову), але дещо відрізняються за дизайном форм фар і бампера та мають незначні відмінності в елементах салону. У всьому іншому однакові — замовляйте той, який є в наявності у дилера у відповідній комплектації та кольорі.

    Комплектацій у кожної з модифікацій цілих п’ять. Їх короткі технічні характеристики (з прикладу Volkswagen ID 4 Crozz) представлені в таблиці нижче.

      Pure  Pure+ Lite Pro Pro Prime
    Місткість батареї, кВт  55,7 84,8 84,8 84,8 84,8
    Запас ходу, км 425600600600554
    Потужність електродвигуна, кВт  125 150 150 150 230
    Максимальна швидкість, км/год  160 160 160 160 160
    Розгін до 100км/год, с  8,7 8,5 8,5 8,5 6,2
    Привід заднійзаднійзаднійзаднійповний
    Ціна, долари США2510027700286002920034800

    Вибирайте, орієнтуючись на технічні переваги та бюджет. Зверніть увагу, що ціни, представлені в таблиці — це вартість, що пропонує одеський автосалон Ncars, абсолютно нового авто з Китаю вже з урахуванням розмитнення, доставки, інших супутніх витрат, тобто «під ключ». Компанія більше 9 років працює з китайським ринком, має там власне представництво, безпосередньо спілкується з дилерами та досконало знає логістику. Тому обговорення питання — чи варто їхати самостійно до Піднебесної, щоб купити Volkswagen ID 4 безпосередньо із заводу, абсолютно не є актуальним. Таким чином навряд чи можна заощадити (врахуйте додаткові витрати на дорогу та проживання), а нервів та сил витратиться дуже багато. До того ж, офіційні салони часто пропонують вигідні акції та різні варіанти фінансування. Наприклад, на покупку можна оформити кредит під дуже низькі відсотки.

    Тобто алгоритм дій для вигідної купівлі Volkswagen ID 4 або будь-якого іншого електромобіля з Китаю є наступним. Звертаєтеся до офіційного дистриб’ютора, після обговорення побажань і бюджету вибираєте за допомогою консультанта підходящий під критерії автомобіль, підписуєте договір, чекаєте 2-3 місяці, поки авто прибуде в Україну, (або відразу забираєте з салону за наявності) і стаєте щасливим власником електромобіля своєї мрії!

    От admin