Site icon UA Today News

Текстурні акценти: трендові ідеї в дизайні

Текстурні акценти: трендові ідеї в дизайні

Текстура впливає на наше сприйняття різних поверхонь та матеріалів. Це відчутно візуально й тактильно. Створюючи відповідні акценти, можна додати глибини інтер’єру й зробити його цікавішим. Поєднання різних текстур також можна вдало обіграти в одному інтер’єрі. Для цього зверніться до професійних дизайнерів студії Soprano. За посиланням https://soprano.in.ua/ вдасться ознайомитися з її проєктами. 

Вплив текстури на сприйняття інтер’єру

Текстура визначає сприйняття простору. М’які поверхні додають затишку й активно використовуються у спальні та дитячій кімнаті. Холодні текстури — камінь або граніт, сприймаються як прохолода й чистота. Це особливо помітно на прикладі кухні або ванної кімнати.

Розглянемо ще кілька прикладів текстури:

За допомогою текстури можливо збалансувати інтер’єр та створити цікаві візуальні контрасти. Водночас поєднання різних метаріалів та поверхонь має бути гармонічним. Для простору краще обрати одну основну текстуру й доповнити її тотожними. Наприклад, обрати дерев’яні меблі з гладкою текстурою й металевими вставками. 

Текстурні акценти: трендові ідеї в дизайні

Обіграти текстуру в інтер’єрі можна по-різному. Ось кілька актуальних ідей, як це реалізувати: 

Обираючи акценти, не змішуйте все й одразу. Це створює прямо протилежний ефект й сприймається як суцільний хаос. Щоб отримати гармонійний вигляд, краще дотримуватись лаконізму в деталях. 

Дизайнери студії Soprano на прикладі багатьох проєктів знають, як створити акценти на текстурі. Тому кращим рішенням буде довірити їм таку задачу й гарантовано залишитись задоволеним фінальним результатом. 

Exit mobile version