Ср. Окт 16th, 2024
    Текстурні акценти: трендові ідеї в дизайні

    Текстура впливає на наше сприйняття різних поверхонь та матеріалів. Це відчутно візуально й тактильно. Створюючи відповідні акценти, можна додати глибини інтер’єру й зробити його цікавішим. Поєднання різних текстур також можна вдало обіграти в одному інтер’єрі. Для цього зверніться до професійних дизайнерів студії Soprano. За посиланням https://soprano.in.ua/ вдасться ознайомитися з її проєктами. 

    Текстурні акценти: трендові ідеї в дизайні

    Вплив текстури на сприйняття інтер’єру

    Текстура визначає сприйняття простору. М’які поверхні додають затишку й активно використовуються у спальні та дитячій кімнаті. Холодні текстури — камінь або граніт, сприймаються як прохолода й чистота. Це особливо помітно на прикладі кухні або ванної кімнати.

    Розглянемо ще кілька прикладів текстури:

    • Теплі. М’які тканини, як от вовна або льон, поєднуються з деревиною. Тут можна обрати дерево твердих або навіть екзотичних порід, щоб додати стильних акцентів в інтер’єр. 
    • Холодні. Скло чудово поєднується з металом, а камінь стильно виглядає у ванній та на кухні. Виглядає така текстура лаконічно, тому її можна доповнити текстильними елементами. 
    • Гладкі. Глянець й лаковані меблі виглядають стильно й класично. Вони будуть в тренді ще досить довго. Чудовим доповненням до них є дзеркала в оригінальному обрамленні. 
    • Шорсткі. Натуральний камінь або цегла додають простору глибини. Застосовується такий декоративний прийом найчастіше для акцентних стін або поверхонь. 

    За допомогою текстури можливо збалансувати інтер’єр та створити цікаві візуальні контрасти. Водночас поєднання різних метаріалів та поверхонь має бути гармонічним. Для простору краще обрати одну основну текстуру й доповнити її тотожними. Наприклад, обрати дерев’яні меблі з гладкою текстурою й металевими вставками. 

    Текстурні акценти: трендові ідеї в дизайні

    Обіграти текстуру в інтер’єрі можна по-різному. Ось кілька актуальних ідей, як це реалізувати: 

    • Текстуровані стіни. Найпростіший спосіб — штукатурка або шпалери з оригінальною текстурою. Також можна використати в інтер’єрі дерев’яні або кам’яні панелі. 
    • Тканини та текстиль. Створити акценти можливо за допомогою різних тканин. Це не обов’язково має бути льон або бавовна. В інтер’єрі можна цікаво використати й шовк, шерсть або в’язані вироби. 
    • Оригінальні меблі. Відіграє роль не тільки їх форма, але й поверхня. Стильно виглядатимуть меблі з металевими або плетеними вставками. Створити текстурні акценти можливо й за допомогою фурнітури. 

    Обираючи акценти, не змішуйте все й одразу. Це створює прямо протилежний ефект й сприймається як суцільний хаос. Щоб отримати гармонійний вигляд, краще дотримуватись лаконізму в деталях. 

    Дизайнери студії Soprano на прикладі багатьох проєктів знають, як створити акценти на текстурі. Тому кращим рішенням буде довірити їм таку задачу й гарантовано залишитись задоволеним фінальним результатом. 

    От admin